odstraniti masnoću i kožu, oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti
Sastojci
Priprema
posuti;
narezati na male kockice, staviti u smjesu sa zelenjem, malo pritisnuti, ostaviti oko 15 minuta da se dalje peče.
-225
oko 4
oko 1 1/2 h
pečeni janjeći hrbat očistiti od kosti, na pladanj složiti hrbat od očišćene kosti, sok od pečenja procijediti zajedno s povrćem, začiniti solju i paprom i priložiti uz meso.
pečeni krumpir, rajčice na žaru, prokula, krumpir u foliji.
očistiti, znječiti i njime namazati meso,
oprati, narezati na komade,
očistiti, razrezati na osmine, posudu za pečenje namazati sa
polovinu od
dodati, na to staviti meso, dodati
i kockice luka te posuti ostatkom ružmarina; posudu za pečenje staviti u zagrijanu pećnicu, čim sok od pečenja porumeni, uliti
i povremeno polijevati janjeći hrbat sokom od pečenja; nadolijevati vodu da se nadoknadi isparena tekućina, nakon otprilike 1 1/4h pečenja uzeti
sve zajedno izmiješati, posoliti i popratiti i smjesom namazati meso,