Janjeći hrbat s ružmarinom

Janjeći hrbat s ružmarinom

Sastojci

0 kom 1 3/4-2 kg janjećeg hrpta
0 kom sol svježe mljeveni papar
0 kom 2-3 kriške toast kruha
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 3 rajčice
0 kom 2-3 glavice luka srednje veličine
0 kom 3 žlice ulja;
0 kom 3 žlice ružmarina
0 kom rajčicu
0 kom malo vruće vode
0 kom 2-3 žlice nasjeckanog peršina 1 žlicu nasjeckanih iglica ružmarina 1 jaje

Priprema

01.

odstraniti masnoću i kožu, oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti

02.

posuti;

03.

narezati na male kockice, staviti u smjesu sa zelenjem, malo pritisnuti, ostaviti oko 15 minuta da se dalje peče.

04.

-225

05.

oko 4

06.

oko 1 1/2 h

07.

pečeni janjeći hrbat očistiti od kosti, na pladanj složiti hrbat od očišćene kosti, sok od pečenja procijediti zajedno s povrćem, začiniti solju i paprom i priložiti uz meso.

08.

pečeni krumpir, rajčice na žaru, prokula, krumpir u foliji.

09.

očistiti, znječiti i njime namazati meso,

10.

oprati, narezati na komade,

11.

očistiti, razrezati na osmine, posudu za pečenje namazati sa

12.

polovinu od

13.

dodati, na to staviti meso, dodati

14.

i kockice luka te posuti ostatkom ružmarina; posudu za pečenje staviti u zagrijanu pećnicu, čim sok od pečenja porumeni, uliti

15.

i povremeno polijevati janjeći hrbat sokom od pečenja; nadolijevati vodu da se nadoknadi isparena tekućina, nakon otprilike 1 1/4h pečenja uzeti

16.

sve zajedno izmiješati, posoliti i popratiti i smjesom namazati meso,

žena.hr
17.1.2018.