Janjeća plećka s umakom od maslaca

Janjeća plećka s umakom od maslaca

Sastojci

0 kom 1 l pileće juhe
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina;
0 kom Prilog:
0 kom Druga mogućnost:
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 4 ploške janjeće plećke (oko 700 g)
0 kom 500 g mlade mrkve
0 kom 250 ml (1/4 l) juhe
0 kom 100 g dobro ohlađenih komadića maslaca
0 kom 50 g kapara 2 čajne žlice nastrugane limunove kore
0 kom 1 vezicu peršina 1 vezicu vlasca 2 grančice svježeg estragona
0 kom sol, papar

Priprema

01.

zakuhati sa

02.

očistiti, grubo narezati, staviti u juhu

03.

krumpir s maslacem

04.

umjesto janjeće plećke za ovo je jelo prikladan i janjeći but.

05.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti masnoću i kožicu, staviti u juhu, zakuhati i ostaviti unutra 15 minuta;

06.

očistiti, ostrugati, dodati mesu, zakuhati i ostaviti da se za otprilike 15 minuta skoro skuha;

07.

odmjeriti, procijediti, pustiti da u tavi malo prokuha, ukloniti s vatre

08.

umiješati u vrući umak;

09.

dodati

10.

oprati, sitno isjeckati, umiješati u umak;

11.

dodati; gotovo meso složiti zajedno s mrkvom na prethodno ugrijan pladanj; poslužiti odmah uz umak.

12.

oko 30 min

žena.hr
12.7.2013.