zakuhati sa
Sastojci
0 kom 1 l pileće juhe
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina;
0 kom Prilog:
0 kom Druga mogućnost:
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 4 ploške janjeće plećke (oko 700 g)
0 kom 500 g mlade mrkve
0 kom 250 ml (1/4 l) juhe
0 kom 100 g dobro ohlađenih komadića maslaca
0 kom 50 g kapara 2 čajne žlice nastrugane limunove kore
0 kom 1 vezicu peršina 1 vezicu vlasca 2 grančice svježeg estragona
0 kom sol, papar
Priprema
01.
02.
očistiti, grubo narezati, staviti u juhu
03.
krumpir s maslacem
04.
umjesto janjeće plećke za ovo je jelo prikladan i janjeći but.
05.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti masnoću i kožicu, staviti u juhu, zakuhati i ostaviti unutra 15 minuta;
06.
očistiti, ostrugati, dodati mesu, zakuhati i ostaviti da se za otprilike 15 minuta skoro skuha;
07.
odmjeriti, procijediti, pustiti da u tavi malo prokuha, ukloniti s vatre
08.
umiješati u vrući umak;
09.
dodati
10.
oprati, sitno isjeckati, umiješati u umak;
11.
dodati; gotovo meso složiti zajedno s mrkvom na prethodno ugrijan pladanj; poslužiti odmah uz umak.
12.
oko 30 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb