oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;

Sastojci
0 kom 800 g janjeće plećke (bez kosti)
0 kom 2 mrkve 1 korijen peršina
0 kom bujonom od krumpira
0 kom 2 žlice peršina.
0 kom Za povrće:
0 kom Prilog:
0 kom 1 tanki prutić poriluka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 1 1/2 l ključale slane vode;
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 list lovora 3 klinćića
0 kom 10 zrna papra
0 kom 750 g krumpira
0 kom 1 kg povrća
Priprema
01.
02.
oboje očistiti, ostrugati
03.
oko 1 1/2 h
04.
oko 20-25 min
05.
umak od hrena.
06.
očistiti, oprati, sva tri sastojka staviti na meso, zajedno umotati i pričvrstiti drvenim štapićima;
07.
očistiti, oprati, usitniti, staviti zajedno s mesom u
08.
očistiti
09.
poubadati u luk i sa
10.
dodati mesu i pustiti da kuha kuhano meso izvaditi, izrezati na ploške i složiti na zagrijan pladanj ostaviti na toplome;
11.
oguliti, oprati, narezati na kockice;
12.
očistiti, oprati, usitniti; odliti 500 ml (1/2 l) juhe od mesa i u nju staviti kockice krumpira i povrće; kuhati; poslužiti janjeću plećku s povrćem i
13.
te posuti sa
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb