Janjeća plećka s povrćem i bujonom od krumpira

Janjeća plećka s povrćem i bujonom od krumpira

Sastojci

0 kom 800 g janjeće plećke (bez kosti)
0 kom 2 mrkve 1 korijen peršina
0 kom bujonom od krumpira
0 kom 2 žlice peršina.
0 kom Za povrće:
0 kom Prilog:
0 kom 1 tanki prutić poriluka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 1 1/2 l ključale slane vode;
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 list lovora 3 klinćića
0 kom 10 zrna papra
0 kom 750 g krumpira
0 kom 1 kg povrća

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;

02.

oboje očistiti, ostrugati

03.

oko 1 1/2 h

04.

oko 20-25 min

05.

umak od hrena.

06.

očistiti, oprati, sva tri sastojka staviti na meso, zajedno umotati i pričvrstiti drvenim štapićima;

07.

očistiti, oprati, usitniti, staviti zajedno s mesom u

08.

očistiti

09.

poubadati u luk i sa

10.

dodati mesu i pustiti da kuha kuhano meso izvaditi, izrezati na ploške i složiti na zagrijan pladanj ostaviti na toplome;

11.

oguliti, oprati, narezati na kockice;

12.

očistiti, oprati, usitniti; odliti 500 ml (1/2 l) juhe od mesa i u nju staviti kockice krumpira i povrće; kuhati; poslužiti janjeću plećku s povrćem i

13.

te posuti sa

žena.hr
16.3.2013.