Janjeća plećka s povrćem i bujonom od krumpira

Janjeća plećka s povrćem i bujonom od krumpira

Sastojci

0 kom 1 1/2 kg kupusa
0 kom 2 glavice luka
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 60 g svinjske i guščje masti
0 kom 250 ml (1/4l) vode
0 kom solju i paprom;
0 kom 250 g krakovske kobasice
0 kom 500 g krumpira
0 kom 500 g kiselkastih jabuka
0 kom 2-3 glavice luka
0 kom 80 g mrvica

Priprema

01.

očistiti, oprati, krupno narezati;

02.

očistiti, sitno narezati; 1/3 luka rastopiti u

03.

oko 3

04.

oko 30 min.

05.

pirjati luk, dodati zelje i

06.

sve zajedno pirjati u zatvorenom loncu oko 1 sat; začiniti

07.

izrezati na ploške;

08.

oguliti, oprati, narezati na ploške, kuhati oko 7 min u slanoj vodi;

09.

oguliti, očistiti sjemenke, izrezati poprijeko na debele ploške; 1/4 kupusa staviti u namazanu vatrostalnu posudu, na zelje poslagati ploške kobasice, krumpira i jabuka, te pokriti ostatkom zelja;

10.

očistiti, izrezati na kolutiće ostatak masti rastopiti i pirjati kolutiće dok ne porumene; dodati

11.

kratko pirjati i posuti preko kupusa posudu staviti u zagrijanu pećnicu.

12.

oko 200

žena.hr
9.10.2020.