Za biskvit izmiksaj cijela jaja sa šećerom, vodom, brašnom pomiješanim sa praškom za pecivo i kakaom.
Sastojci
0 kom biskvit:
6 kom Jaja
6 žlica vode
250 g šećer
250 g oštrog brašna
1 kom prašak za pecivo
1 žlica kakaa
0 kom krema:
2 kom puding od vanilije
6 žlica oštrog brašna
200 g šećer
2 kom vanilin šećera
1 L mlijeka
250 g margarina
1 paket piškota
0 kom glazura:
150 g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema
01.
02.
Smjesu podijeli na 2 dijela i svaki peci posebno 15 minuta na temperaturi od 220°C.
03.
Za kremu pomiješaj pudinge sa brašnom, šećerom i vanilin šećerom uz dodavanje 1,5 dl mlijeka.
04.
Preostalo mlijeko, 8,5 dl, stavi kuhati, pa kada provri dodaj mu smjesu od pudinga i kuhaj dok se ne zgusne, oko 5 min.
05.
Stavi hladiti.
06.
U ohlađenu kremu dodaj 1 izrađeni maslac ili margarin
07.
Kremu dobro izmiksaj.
08.
Na donji biskvit stavi pola kreme, po dužini na njega složi piškote lagano namočene u malo mlijeka izmješanog sa par žlica kuhane kave, na njih drugu polovicu kreme, pa prekrij drugim biskvitom.
09.
Čokoladu i ulje rastopi na laganoj vatri, pa prelij kolač. Dobro ohladi.