Umutiti jaja i šećer, dodati otopljenu mast, mlijeko i na kraju brašno pomiješano sa kakaom. Umijesiti glatko tijesto kojeg je potrebno podijeliti na 3 dijela i peći u reni.
Sastojci
0 kom ZA BISKIVT:
0 kom 2 komada jaja
0 kom 6 kašika šećera
0 kom 3 pudinga od vanilije
0 kom 3 kašike brašna
0 kom 250g margarina
0 kom Osim toga potrebno je i PETIT KEKS.
0 kom GLAZURA:
0 kom 100g čokolade
0 kom 3 kašike šećera
0 kom 3 kašike vode
0 kom 80g maslaca
0 kom 80g maslaca
0 kom 150g šećera
0 kom 2-3 ćlice kakaoa
0 kom malo sode bikarbone
0 kom 5 kašika mlijeka
0 kom 300g brašna
0 kom ZA KREMU:
0 kom 1,5l mlijeka
Priprema
01.
02.
Puding skupa sa brašnom skuhati u mlijeku i u ohlađen puding dodati margarin.
03.
Zatim slagati prema redoslijedu:
04.
-biskvit
05.
-keks
06.
-krema
07.
-opet biskvit
08.
-krema
09.
-biskvit
10.
-Preko cijelog kolača preliti čokoladnom glazurom i isti staviti u hladnjak na par sati kako bi kore i petit keks omekšali i tek onda rezati.