Rade se tri biskvita.
Sastojci
Priprema
Za jedan ide trećina gore navedenih sastojaka.
Ohlađene biskvite namočiti rumom. Najbolje će vam ići ako ga nalijete u duboki tanjur, pa močite prste u rum pa polako po biskvitu.
Nakon toga na biskvit namazati kremu sa lješnjacima, a na nju slatko vrhnje. Zatim ide drugi biskvit, pa krema pa vrhnje i nakon toga treći biskvit.
Kremu si raspodijelite na 2 dijela, ali ostavite malo za okolo premazati tortu. Slatko vrhnje stavite u onoj količini kojoj želite. Mi stavljamo otprilike malo više nego kreme.
Nakon što ste ju okolo premazali preostalom kremom, na pari otopite 10 dkg čokolade sa 4 žlice ulja i stavite glazuru. Nakon što se glazura malo stisne, tortu ukrasite ostatkom šlaga (slatkog vrhnja) po želji (puslice ili nešto slično).
Evo kako se radi jedan.
Dakle, odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od 3 jaja, bjelanjke pjenasto izraditi. U drugoj posudi mutiti žumanjke sa 3 žlice šećera, dodati 2 žlice oštrog brašna pomiješanog sa 1,5 žlicom kakaa i pola praška za pecivo.
Nakon toga u smjesu sa žumanjcima umiješati bjelanjke, lagano sa kuhačom, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Istresti ju u kalup za pečenje i peći. Peče se otprilike 15-ak minuta. Pečenost možete provjeriti sa čačkalicom. Zapiknete ju u biskvit i ako je suha i ništa se ne lijepi, pečeno je.
Tako napraviti 3 biskvita, s tim da se u jedan ne stavlja kakao.
Za kremu treba popržiti 20 dkg lješnjaka i samljeti ih.
Na pari mutiti 7 cijelih jaja sa 16 žlica šećera. Smjesa treba biti srednje gusta, a pred kraj dodati 20 dkg čokolade i unutra otopiti.
Ostaviti smjesu da se ohladi i zatim u nju polako dodavati margarin i miksati. Kad se margarin izmiksao, dodaju se prženi lješnjaci.
U posebnoj posudi treba izmiksati slatko vrhnje.