) Pećnicu zagrijati na 200°C. Brašno, prehrambeni škrob i prašak za pecivo promješati. Maslac, šečer i vanilin šečer istući u pjenastu smjesu. Postepeno dodavati jaja, prstohvat soli, smjesu brašna i mlijeka.
Sastojci
Priprema
) Lim pa pečenje prekriti papirom za pečenje te po njemu rasporediti tijesto. Peći 20 minuta na 180°C. Lim s kolačem preokrenuti na kuhinjsku rešetkicu, papir skinuti s površine kolača te ga ostaviti da se ohladi.
) Svježi kravlji sir izmiješati s 100 g šečera. Želatinu omekšati u hladnoj vodi, ocijediti je, zatim zagrijati i ostaviti da se rastopi. Po žlicama je dodavati u svježi kravlji sir. Vrhnje istući sa preostalim šečerom u čvrsti šlag. Jednu polovicu šlaga izmiješati sa svježim sirom, a drugu ostaviti za slastičarsku vrećicu za ukrašavanje.
) Smjesom od svježeg sira i šlaga premazati ohlađeni kolač. Jagode oprati, ostaviti ih da se ocijede, raspoloviti ih i naslagati po površini kolača. Uz stalno mješanje zagrijati pekmez od jagoda te ga kistom nanositi po jagodama. Na kraju ukrasiti šlagom.