Jagoda kocke

Jagoda kocke

Sastojci

0 kom Za tijesto:
0 kom 400g oštrog brašna
0 kom 4 listića želatine
0 kom 200 g vrhnja za šlag
0 kom 1 kg jagoda
0 kom 3 žlice pekmeza od jagoda
0 kom 100 g prehrambenog škroba
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 250g mekanog maslaca, 200 g šečera
0 kom 1 vanilin šečer
0 kom 5 jaja, prstohvat soli, 75 ml mlijeka
0 kom Za nadjev:
0 kom 400g nemasnog svježeg kravljeg sira
0 kom 150 g šečera

Priprema

01.

) Pećnicu zagrijati na 200°C. Brašno, prehrambeni škrob i prašak za pecivo promješati. Maslac, šečer i vanilin šečer istući u pjenastu smjesu. Postepeno dodavati jaja, prstohvat soli, smjesu brašna i mlijeka.

02.

) Lim pa pečenje prekriti papirom za pečenje te po njemu rasporediti tijesto. Peći 20 minuta na 180°C. Lim s kolačem preokrenuti na kuhinjsku rešetkicu, papir skinuti s površine kolača te ga ostaviti da se ohladi.

03.

) Svježi kravlji sir izmiješati s 100 g šečera. Želatinu omekšati u hladnoj vodi, ocijediti je, zatim zagrijati i ostaviti da se rastopi. Po žlicama je dodavati u svježi kravlji sir. Vrhnje istući sa preostalim šečerom u čvrsti šlag. Jednu polovicu šlaga izmiješati sa svježim sirom, a drugu ostaviti za slastičarsku vrećicu za ukrašavanje.

04.

) Smjesom od svježeg sira i šlaga premazati ohlađeni kolač. Jagode oprati, ostaviti ih da se ocijede, raspoloviti ih i naslagati po površini kolača. Uz stalno mješanje zagrijati pekmez od jagoda te ga kistom nanositi po jagodama. Na kraju ukrasiti šlagom.

žena.hr
2.6.2012.