FIL: U mješavinu narančinog soka i vode istresti puding, dodati kašiku gustina, naribanu koricu naranče i šećer po želji i staviti na vatru. Brzo mješajući čekati da se zgusne pa smanjiti vatru na minimum i nastaviti miješati još par minuta. Kada je gotovo ostaviti da se ohladi (ne potpuno) pa dodati margarin i dobro Umutit mikserom. KORA: Umutiti odvojeno bjelanca i žumanca sa šećerom. U žumanca dodati brašno i p.p. I na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanca. Kakao možete dodati u cijelu smjesu u količini po želji ili samo u dio smjese kao što sam uradila ja pa malo prošarati koru. Peći u plehu na koji ste stavili papir za pečenje u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni. Kada je kora pečena skinuti papir i urolati koru u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi premazati filom i ostaviti par sati u frižider na hlađenje. Prijatno
Sastojci
0 kom KORA: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, kakao. FIL: 2 pudinga od čokolade, 1 kašika gustina, 300 ml soka cijeđene naranče, 300 ml vode, naribana korica jedne naranče, 50-60 gr margarin
Priprema
01.