Pjenasto izmuti jaja sa šećerom, vanilin šećerom, dodaj vodu, pa ulje, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. U pola dobivene smjese dodaj kakao. Ispeci žuti i tamni biskvit (oko 15 minuta na 180°C).
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 5 jaja
0 kom 7,5 dl mlijeka
0 kom 10 žlica gustina
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 25 dag šećera u prahu
0 kom 25 dag margarina
0 kom 10 dsg čokolade
0 kom 2 kutije Jaffa keksa
0 kom malo ruma
0 kom malo mlijeka
0 kom 8 žlica šećera
0 kom Glazura:
0 kom 10 dag čokolade
0 kom 5 dl vrhnja za šlag
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 4 žlice hladne vode
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 8 žlica brašna
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom Krema:
Priprema
01.
02.
Mlijeko stavi u lonac da zakipi, a malo mlijeka ostavi i umiješaj smjesu od gustina, šećera i vanilin šećera. Smjesu dodaj u zakipljeno mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom da se ne stvore grudice.
03.
Kremu staviti u hladnu posudu i obložiti prozirnom folijom da se ne stvori korica. U ohlađeno dodaj prethodno izrađeni margarin i šećer. Kremu podijeli na dva dijela i u jednu dodaj rastopljenu čokoladu. Zatim slijedi slaganje svih slojeva i to sljedećim redoslijedom: tamni biskvit, bijela krema, jaffa keksi namočeni u smjesu mlijeka i ruma, sloj čokoladne kreme, žuti biskvit i na kraju čokoladna glazura. Za glazuru natrgati čokoladu u zagrijano slatko vrhnje i dobro promiješati.