isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti i nakapati
Sastojci
0 kom 4 odreska iverka (svaki po 200g)
0 kom sokom 1 limuna;
0 kom 1 mrkvu
0 kom 3 mlada luka
0 kom 2 tikvice
0 kom 75 ml suhog bijelog vina 1 žlicom maslaca 75 ml instant juhe od rakova
0 kom sol, papar
0 kom 1 paketić (200g) svježeg sira sa začinima 1 paketić (200g) Meerrettich-sira
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
ostaviti da stoji oko 15 min, posušiti;
03.
očistiti, ostrugati, oprati i narezati na kolutiće;
04.
očistiti, zeleni dio skratiti na oko 15 cm, lukovice eventualno prerezati, oprati, narezati na ploške;
05.
odrezati krajeve, oprati, posušiti, izrezati na tanke ploške, povrće staviti u široku plitku posudu zajedno sa
06.
pokriveno pirjati oko 15 min, dodati iverak,
07.
posuti i pokriveno pirjati još oko 10 min;
08.
zamutiti i omekšati na vodenoj kupelji, dio staviti na pirjanu ribu, a dio uz ribu.
09.
oko 15 min
10.
kuhani krumpir s peršinom.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb