isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti
Sastojci
0 kom 4 ploške crnog iverka (oko 800g)
0 kom limunovim sokom
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Vrijeme pripreme umaka:
0 kom Prilog:
0 kom sol, papar slatka paprika maslacem ili margarinom
0 kom 250 g graška i mrkve (iz limenke) 250 g šparoge (iz limenke)
0 kom 1 žlicu otopljena maslaca
0 kom 1 mali luk
0 kom 200 g šampinjona (u komadićima, iz limenke)
0 kom maslac ili margarin
0 kom 1 žlicu brašna
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
nakapati, ostaviti da odstoji oko 15 min, ocijediti, dodati
03.
-225
04.
-6
05.
oko 25 min
06.
oko 10 min
07.
krumpir kuhan u slanoj vodi.
08.
namazati plitku posudu za nabujak,
09.
ocijediti, staviti uz ribu, posoliti
10.
staviti odozgo, posudu zatvoriti alu- folijom i peći u pećnici.
11.
Za umak od šampinjona
12.
očistiti i sitno nasjeckati
13.
ocijediti i sačuvati 125 ml (1/8 l) tekućine;
14.
otopiti, popržiti luk do svijetložute boje, dodati komadiće šampinjona i pirjati;
15.
posuti, miješajući dodati tekućinu od šampinjona, miješati šibom dok ne zakuha; kuhati oko 5 min, dodati sol i papar.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb