Iverak na vrtlaričin način

Iverak na vrtlaričin način

Sastojci

0 kom 4 ploške crnog iverka (oko 800g)
0 kom limunovim sokom
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Vrijeme pripreme umaka:
0 kom Prilog:
0 kom sol, papar slatka paprika maslacem ili margarinom
0 kom 250 g graška i mrkve (iz limenke) 250 g šparoge (iz limenke)
0 kom 1 žlicu otopljena maslaca
0 kom 1 mali luk
0 kom 200 g šampinjona (u komadićima, iz limenke)
0 kom maslac ili margarin
0 kom 1 žlicu brašna
0 kom Struja:

Priprema

01.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti

02.

nakapati, ostaviti da odstoji oko 15 min, ocijediti, dodati

03.

-225

04.

-6

05.

oko 25 min

06.

oko 10 min

07.

krumpir kuhan u slanoj vodi.

08.

namazati plitku posudu za nabujak,

09.

ocijediti, staviti uz ribu, posoliti

10.

staviti odozgo, posudu zatvoriti alu- folijom i peći u pećnici.

11.

Za umak od šampinjona

12.

očistiti i sitno nasjeckati

13.

ocijediti i sačuvati 125 ml (1/8 l) tekućine;

14.

otopiti, popržiti luk do svijetložute boje, dodati komadiće šampinjona i pirjati;

15.

posuti, miješajući dodati tekućinu od šampinjona, miješati šibom dok ne zakuha; kuhati oko 5 min, dodati sol i papar.

žena.hr
23.9.2015.