U loncu za juhu zagrijte maslac i luk te ga malo prepržite. Dodajte krumpir, mlijeko i kokošji temeljac.
Sastojci
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 1 žlica brašna
0 kom luk vlasac
0 kom 3 kriške špeka ili pancete, narezane na manje komadiće i prepržene
0 kom 400 g krumpira, narezanog na kockice
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom luk vlasac
0 kom celer
0 kom timijan
0 kom 100 ml vrhnja
0 kom sol i papar
Priprema
01.
02.
Dodajte luk vlasac, timijan i celer. Prekrijte te kuhajte na laganoj vatri 1 sat.
03.
U tavi otopite žlicu maslaca. Dodajte brašno i držite na srednje jakoj vatri 2 minute uz stalno miješanje. Zatim maslac i brašno dodajte u juhu kako bi se zgusnula. Držite na vatri još 5-10 minuta.
04.
Na kraju u juhu dodajte vrhnje, sol i papar, luk vlasac te prženu pancetu ili špek.