Integralna vege pizza a la Sandra the Cook

Integralna vege pizza a la Sandra the Cook

Sastojci

0 kom Za tijesto
0 kom (za jedan veliki standardni pleh iz rerne cca 30×35)
0 kom - 250 g svježeg sira
0 kom - 300 g mladog špinata
0 kom - 5 mladih lukova
0 kom - malo zelene salate ako slučajno imate, i želite potrošiti, ali može i bez toga
0 kom - origano
0 kom - malo soli
0 kom - cherry paradajz
0 kom - 1 čvrsti jogurt
0 kom - 1,5 čaša (od jogurta) integralnog brašna
0 kom - 0,5 čaše polubijelog brašna
0 kom - pola praška za pecivo
0 kom - malo soli
0 kom Za stavit na tijesto
0 kom - 2 velike žlice maslinovog ulja
0 kom - 2 velike žlice kajmaka

Priprema

01.

Izvadite sir i kajmak iz frižidera. Očistite špinat, mladi luk i salatu, operite povrće, i stavite ga na krpu da se suši. Špinat i salatu malo posolite da puste vodu. Sada idemo napraviti tijesto. Uzmite masni papir, izrežite ga po veličini pleha + barem 10 cm sa svake strane ostavite. Stavite pleh u pećnicu i uključite pećnicu na 200°C.

02.

U veliku posudu u kojoj ćete raditi tijesto stavite sve sastojke za tijesto i miješajte rukama (ili mikserom ako baš preferirate). Ostavite polubijelo brašno sa strane jer će vam još trebati. Ako vam se tijesto lijepi, dodavajte malo po malo polubijelog brašna dok ne umijesite kuglu koja se ne lijepi. Izvrnite tijesto na pobrašnjenu podlogu, još ga malo umijesite i gotovo. Ne treba ovo tijesto predugo mijesiti. Sada uzmite oklagiju ili valjak, stavite kuglu na masni papir i izvaljajte tijesto malo manje veličine od papira na kojem je. Premažite tijesto s maslinovim uljem.

03.

Kada se pećnica zagrijala, izvadite pleh, stavite papir sa tijestom na njega i natrag u pećnicu na niži položaj na cca 10 minuta. Dok se tijesto peće, izrežite luk na kolutiće, iscjedite špinat i salatu i njih narežite na trakice. Male paradajziće operite i na pola ih prerežite.

04.

Nakon cca 10 minuta izvadite pleh s tijestom i brzo posložite sve sastojke: prvo premažite kajmakom, pa razbacajte sir po cijelom tijesto, pa zelenilo i luk, malo soli ako već niste solili špinat, origano i na vrh paradajziće. Vratite natrag u pećnicu na cirka 5 minuta. Pogledajte kakvi su rubovi, probajte vidjeti jel sredina pečena, trebala bi biti, i izvadite kada je pečeno po vašem ukusu.

05.

Dobar tek!

žena.hr
13.6.2014.