U loncu za juhu na ulju 4-5 minute pržite luk i đumbir. Nakon toga dodajte curry, kumin, pola temeljca i sitno nasjeckanu mrkvu. Pirjajte na laganoj vatri 15 minuta.
Sastojci
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 žlica smrvljenog đumbira
0 kom 2 žlice limunovog soka
0 kom peršin
0 kom 50 ml jogurta
0 kom ulje
0 kom 1 žličica curry praha
0 kom 1/2 žličice kumina
0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom 400 g mrkve
0 kom 1 žlica šećera
0 kom malo cimeta
0 kom crvena paprika
Priprema
01.
02.
U blenderu usitnite juhu sa mrkvom. Zatim je vratite u lonac, dodajte preostali temeljac, šećer, cimet i crvenu papriku.
03.
Pojačajte vatru tako da juha zavrije. Zatim je maknite sa vatre, dodajte limunov sok i posipajte sa peršinom.
04.
Poslužite sa malo jogurta.