Hurmašice

Hurmašice

Sastojci

0 kom 2 jaja
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 1 limun
0 kom 25 dkg margarina ili maslaca
0 kom 2 žlice kiselog vrhnja
0 kom 10 dkg mljevenih oraha,badema ili kokosa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 50 dkg oštrog brašna
0 kom Sirup:
0 kom 1 l vode
0 kom 1 kg šećera(ili 90 dkg šećera+1 žlica meda)

Priprema

01.

1. Od svih sastojaka zamijesiti tijesto tako da se ne lijepi

02.

2. Uzeti ribež i na sitnoj bockavoj strani raditi hurmašice

03.

Postupak:

04.

1. Uzeti komadić tijesta,uvaljati ga malo u brašno i malo ga pritisnuti(napravite pravokutnike)

05.

2. Sa svake strane zarolajte tako da u konačnici dobijete štangicu

06.

3. Slažite u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 C(neka fino porumene)

07.

4. Vodu,šećer i limun izrezan na kriške skuhajte.

08.

5. Kada su hurmašice gotove zaliti ih sirupom(agdom)

09.

6. Dobro ih ohladite!!

žena.hr
3.11.2009.