Maslo rastopiti u mikrovalnoj ,jaja secer ,vanilija s. ,maslo i pp s brasnom dobro izmijesati rukom do glatke mase (ne pretvrdo ,ne premekano) dok smo izmijesali stavimo vodu da kuha (oko 1 litru(neznam tocno ja sve od prilike to radim ali od viska neboli glava tako da se neda pogrijesiti) ) i pola kg secera neka vrije, netko moze dodati limuna ako voli da bude limunasto :) samo narezati jedan limun na kolutice i izvaditi kostice i neka kuha s serbetom.
Sastojci
0 kom 3 jaja
0 kom 3 fildana(ili manje soljice) masla
0 kom 3 fildana secera
0 kom 1 pp
0 kom 1 vanilija
0 kom brasna po potrebi
0 kom secera i vode za serbe
Priprema
01.
02.
Dok serbe kuha oblikovati hurmasice , uzeti praviti male loptice i pritisnuti jednu stranu na rendu i redati u podmazani pleh s izrezbarenom stranom prema gore ( praviti razmak izmedu hurmasica jer “narastu” )oblike hurmasica su inace duguljasti ja sam eto koji okrugli stavila,.Kad smo ih oblikovali i poredali upaliti rernu na 200 stepeni i staviti da se peku ,.Kada porumene izvaditi i vruce ih preliti serbetom .
03.
Od ove smijese mi je doslo 2 velika pleha
04.
Ovo su naime moje prve hurmasice sto sam napravila. Budem uskoro bravila i baklavu na moj nacin pa vam stavim i od nje recept :))