minuta PRŽENJE 5 minuta ZA 4 - 6 osoba
Sastojci
Priprema
Priprema
Izmiješajte kukuruzno brašno, chili u prahu, prah od pet začina, kurkumu, celerovu sol, sol i papar. 2. Operite i posušite lignje. Preokrenite vanjski dio, površinu oštrim nožem zarežite u križ, a meso narežite na komade veličine 2,5 cm. 3. Zagrijte ulje u fritezi ili woku na 190°C (proba: kockica kruha mora potamnjeti za 20 sekundi). 4. Komade lignje uvaljajte u mješavinu kukuruznog brašna i začina pa ih u malim količinama pržite 45 - 60 sekundi u vrućem ulju da dobiju zlatnosmeđu boju (glavno pravilo: komadići su prženi kad prestane šum). Oprez: ako se predugo prži, lignje postaju gumene. 5. Pržene komade lignje stavite na upijajući papir da se ocijede i ostavite u mlačnoj pećnici dok sve ne ispržite. Stavite lignje na zagrijane tanjure pa ih ukrasite sitno nasjeckanom paprikom ili papričicom chilija, nasjeckanim listovima korijandera, limetinom koricom i kriškama limete.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb