Jaja i secer dobro izmiksati (da se secer otopi)
Sastojci
0 kom tijesto:
2 kom Jaja
1 kom limun narezan na ploške
1 čaša šećer
1 čaša ulja
0.5 kom prašak za pecivo
400 g brašno
1 kom naribane korice limuna
0 kom preljev:
4 čaše mineralne vode
4 čaše šećer
Priprema
01.
02.
dodati ulje i jos malo miksati
03.
prasak za pecivo pomjesati sa brasnom i dodati u izmiksana jaja,nastaviti mjesiti rukama ,ili miksati za zicom za tjesto
04.
Oblikovati valjcice velicine palca,svaki valjcic pritisnuti lagano na ribez (na onu grubu stranu), te ih slagati u tepsiju jedan do drugog s malim razmakom izmedju.
05.
Peci na 180° cca 20ak min,po potrebi pojacati malo temp.
06.
Kad se izvade iz pecnice preliti ih s unaprijed pripremljenim preljevom i pustiti da se hlade.
07.
U slast !!!!