Hladno juneće pečenje s pikantnim umakom

Hladno juneće pečenje s pikantnim umakom

Sastojci

0 kom 1 1/2 kg junećeg pečenja
0 kom 3 žlice ulja
0 kom solju
0 kom Vrijeme pirjanja za meso:
0 kom Prilog:
0 kom 2 luka 1 češanj češnjaka
0 kom 250 ml (1/4 l) vode 2 žlice instant rajčice (iz limenke)
0 kom 1 vezicu grmolikog celera (sličan poriluku)
0 kom slanoj kipućoj vodi,
0 kom vodu s ledom
0 kom 2 tvrdo kuhana jaja
0 kom 125 ml ketchupa od rajčica 2 žlice octa 2 žlice ulja 1 žličicom zrna zelenog papra
0 kom 2 rajčice

Priprema

01.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, natrljati solju i svježe mljevenim paprom;

02.

ugrijati, popržiti meso;

03.

oprati, očistiti, prepoloviti, izvaditi sjemenke, izrezati na kockice i dodati umaku, začiniti

04.

i poslužiti uz meso.

05.

1/2-3 h

06.

oko 5 min

07.

pečeni krumpiri i miješana salata.

08.

oguliti, izrezati, dodati mesu i popržiti;

09.

umiješati; meso pirjati, povremeno okretati, isparenu tekućinu nadomjestiti; pirjano meso ohladiti, izrezati na ploške, složiti na veliki pladanj; umak od pečenja ocijediti i ohladiti;

10.

stabljike i lišće oprati, kratko zakuhati (oko 5 minuta) u

11.

izvaditi i odmah uroniti u

12.

(ovaj postupak očuvat će boju povrća), izvaditi iz vode, ocijediti, staviti oko mesa i garnirati lišćem celera.

13.

Za umak

14.

oguliti, zajedno s umakom od pečenja i

15.

umiješati

žena.hr
11.9.2013.