oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, natrljati solju i svježe mljevenim paprom;
Sastojci
0 kom 1 1/2 kg junećeg pečenja
0 kom 3 žlice ulja
0 kom solju
0 kom Vrijeme pirjanja za meso:
0 kom Prilog:
0 kom 2 luka 1 češanj češnjaka
0 kom 250 ml (1/4 l) vode 2 žlice instant rajčice (iz limenke)
0 kom 1 vezicu grmolikog celera (sličan poriluku)
0 kom slanoj kipućoj vodi,
0 kom vodu s ledom
0 kom 2 tvrdo kuhana jaja
0 kom 125 ml ketchupa od rajčica 2 žlice octa 2 žlice ulja 1 žličicom zrna zelenog papra
0 kom 2 rajčice
Priprema
01.
02.
ugrijati, popržiti meso;
03.
oprati, očistiti, prepoloviti, izvaditi sjemenke, izrezati na kockice i dodati umaku, začiniti
04.
i poslužiti uz meso.
05.
1/2-3 h
06.
oko 5 min
07.
pečeni krumpiri i miješana salata.
08.
oguliti, izrezati, dodati mesu i popržiti;
09.
umiješati; meso pirjati, povremeno okretati, isparenu tekućinu nadomjestiti; pirjano meso ohladiti, izrezati na ploške, složiti na veliki pladanj; umak od pečenja ocijediti i ohladiti;
10.
stabljike i lišće oprati, kratko zakuhati (oko 5 minuta) u
11.
izvaditi i odmah uroniti u
12.
(ovaj postupak očuvat će boju povrća), izvaditi iz vode, ocijediti, staviti oko mesa i garnirati lišćem celera.
13.
Za umak
14.
oguliti, zajedno s umakom od pečenja i
15.
umiješati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb