Ogulite svježe rajčice i narežite ih na kockice, s time da ostavite samo meso, bez koštica i sredine (to upotrijebite za nešto drugo). Nakosajte svježi peršin. Izrežite luk i češnjak.
Sastojci
0 kom 500 g kozica (svježih ili odleđenih)
0 kom 1 glavica crvenog luka
0 kom 4 režnja češnjaka
0 kom 1 žličica mediteranskih začina
0 kom maslinovo ulje
0 kom 2-3 rajčice
0 kom 300 g riže
0 kom svježi peršin
0 kom 2 jušne žlice naribanog parmezana ili Ribanca
0 kom sol, papar
Priprema
01.
02.
Na maslinovom ulju popržite jednu glavicu luka, kada luk pokristali, dodajte nasjeckani češnjak. Čim češnjak zamiriši, dodajte kozice i popecite ih par minuta.
03.
Rižu skuhajte odvojeno, prema uputama. Kada je kuhana, ostaviti je da se ohladi. U ohlađenu rižu umiješati mješavinu mediteranskih začina, sol i papar po ukusu.
04.
Riži iz koraka 3. dodajte ohlađene kozice, nasjeckanu rajčicu i 2 žlice naribanog parmezana. Promiješajte.
05.
Prilikom posluživanja u zdjelicu posipajte sa nasjeckanim svježim peršinom!
06.
Dobar tek!