Hladna ljetna juha od kivija

Hladna ljetna juha od kivija

Sastojci

0 kom 50 ml (1/2 l) bijelog vina (kasna berba)
0 kom 2 žlice šećera 4 klinčića 1 koricom cimeta
0 kom 4 žličice javorova sirupa
0 kom 5 kivija (oko 500 g)
0 kom 100 g svježeg vrhnja
0 kom nekoliko listića metvice.

Priprema

01.

izmiješati sa

02.

i pustiti da zakuha, umiješati

03.

i pustiti tekućinu da se ohladi, procijediti kroz sito;

04.

očistiti, narezati na ploške, ostaviti po strani nekoliko ploški za garniranje, ostatak samljeti u miješalici i protisnuti kroz sito da bi se kaša očistila od sjemenki, kivi kašu istući zajedno s vinom i

05.

ostaviti da se ohladi; prije posluživanja ukrasiti ploškama kivija dodati

žena.hr
30.6.2013.