Hladna juha od višanja sa žličnjacima od krupice

Hladna juha od višanja sa žličnjacima od krupice

Sastojci

0 kom 750 g višanja
0 kom 250 ml crnog ili bijelog vina 750 ml vode
0 kom 1 žlicom limunova soka 1 štapićem cimeta 1 klinčićem 75-100 g šećera
0 kom 20 g gustina
0 kom hladnoj vodi
0 kom 500 ml mlijeka, limunova korica (neprskana) 25 g šećera, sol
0 kom 150 g krupice
0 kom razmućeno jaje
0 kom kipuću slanu vodu;

Priprema

01.

oprati, osušiti, skinuti peteljke izvaditi koštice;

02.

izmiješati sa

03.

-15 min.

04.

umiješati, pustiti da zakipi; dodati višnje i pustiti da smjesa odstoji 8 minuta (voda se mora lagano kretati);

05.

razmutiti u

06.

dodati u juhu i pustiti da nakratko zakuha; izvaditi začine; pustiti da juha sjedne i ohladi se.

07.

Za žličnjake od krupice

08.

zakuhati, skinuti s vatre;

09.

dodati miješajući u masu; paziti da masa bude ravnomjerna bez grudica; podgrijati još oko 1 minutu vruću masu staviti u zdjelicu, dodati

10.

i sve to dobro izmiješati; oblikovati vlažnom žličicom žličnjake, vaditi iz mase i stavljati u

11.

pustiti da polako kuhaju 5-7 minuta

žena.hr
4.12.2017.