oprati, osušiti, skinuti peteljke izvaditi koštice;
Sastojci
0 kom 750 g višanja
0 kom 250 ml crnog ili bijelog vina 750 ml vode
0 kom 1 žlicom limunova soka 1 štapićem cimeta 1 klinčićem 75-100 g šećera
0 kom 20 g gustina
0 kom hladnoj vodi
0 kom 500 ml mlijeka, limunova korica (neprskana) 25 g šećera, sol
0 kom 150 g krupice
0 kom razmućeno jaje
0 kom kipuću slanu vodu;
Priprema
01.
02.
izmiješati sa
03.
-15 min.
04.
umiješati, pustiti da zakipi; dodati višnje i pustiti da smjesa odstoji 8 minuta (voda se mora lagano kretati);
05.
razmutiti u
06.
dodati u juhu i pustiti da nakratko zakuha; izvaditi začine; pustiti da juha sjedne i ohladi se.
07.
Za žličnjake od krupice
08.
zakuhati, skinuti s vatre;
09.
dodati miješajući u masu; paziti da masa bude ravnomjerna bez grudica; podgrijati još oko 1 minutu vruću masu staviti u zdjelicu, dodati
10.
i sve to dobro izmiješati; oblikovati vlažnom žličicom žličnjake, vaditi iz mase i stavljati u
11.
pustiti da polako kuhaju 5-7 minuta
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb