Gužvara

Gužvara

Sastojci

4 kom Jaja
600 g svježeg kravljeg sira
180 ml čvrstog jogurta
150 ml kiselo vrhnje
150 ml ulja
150 ml mineralne vode
1 kom prašak za pecivo
0 kom malo soli
500 g kora za savijače

Priprema

01.

Pomiješajte jaja s ocijeđenim, zdrobljenim sirom, jogurtom, vrhnjem, uljem, vodom i praškom te dodajte sol.

02.

Odvojite 2 kore na stranu, a ostale, koru po koru, zdrobite/raskomadajte u dodajte u pripremljenu sirnu smjesu i sve dobro promiješajte.

03.

(Ovisno o veličini kora, možete sačuvati samo 1 koru, a sve ostale stavite u sirnu smjesu. Tu 1 koru stavite u lim i ako je dovoljno velika, trebao bi vam na jednoj strani visjeti višak te kore koji preklopite preko nadjeva.)

04.

Lim (38 cm x 22 cm) nauljite i na dno stavite 1 koru. Na nju ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev i poklopite drugom korom (ili preostalim krajem donje kore).

05.

Odozgo lagano nauljite.

06.

Pecite 40ak min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

07.

Gužvaru ostavite da se hladi.

žena.hr
4.6.2010.