U loncu za juhu kratko prepržite pancetu. Izvadite je iz lonca te ocijedite na papirnatom ručniku.
Sastojci
0 kom 2 kriške pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 2 stručka celera, sitno nasjeckana
0 kom 1,5 žlica brašna
0 kom 450 ml mlijeka
0 kom timijan
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 150 g kukuruza
0 kom 1 limenka tune u vodi, ocijeđene
Priprema
01.
02.
Dodajte luk i celer te pržite 3 minute na masnoći od pancete.
03.
Dodajte brašno i promiješajte. Dodajte mlijeko, timijan, sol i papar. Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne.
04.
Dodajte kukuruz i tunu. Držite na srednje jakoj vatri 5 minuta uz često miješanje.
05.
Kod posluživanja posipajte sa komadićima pancete.