U manjem loncu pomiješajte vodu, krumpir, celer i mrkvu. Stavite na vatru tako da sve zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
Sastojci
0 kom 1,5 šalica vode
0 kom 3 srednja krumpira, narezana na kockice
0 kom 1 stručak celera, sitno narezanog
0 kom 1 mrkva, narezana na manje komadiće
0 kom 50 g maslaca
0 kom 3 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom 30 g brašna
0 kom sol i papar
0 kom 800 ml mlijeka
0 kom 300 g mrvljenog sira po želji
Priprema
01.
02.
U međuvremenu u drugom loncu rastopite maslac te prepržite luk. Dodajte brašno, sol i papar te miješajte sve 1 minutu na vatri.
03.
Dodajte mlijeko i krumpir sa ostalim sastojcima. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne počne lagano ključati. Dodajte sir te kuhajte na laganoj vatri dok se sir malo ne otopi.