Guščji bataci

Guščji bataci

Sastojci

0 kom 2 guščja bataka (oko 1 kg)
0 kom sol slatku papriku
0 kom Prilog:
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 3 glavice luka
0 kom 250 ml (1/4 l) vruće vode
0 kom 500 g paprika
0 kom 500 g rajčica
0 kom solju, paprom
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati

02.

rastopiti i dobro popržiti meso sa svih strana; odliti pola masnoće

03.

očistiti, izrezati na četvrtine, dodati i pirjati; od

04.

doliti 125 ml (1/8 l) i ostaviti meso da se pirja; povremeno okrenuti, prelijevati umakom od pečenja i malo-pomalo nadomještati tekućinu koja ispari;

05.

prepoloviti, izvaditi sjemenke, izvaditi bijele stijenke, oprati i izrezati na rezance;

06.

nakratko potopiti u proključalu vodu, staviti u hladnu vodu, oguliti, prepoloviti, izrezati na ploške; nakon otprilike 1/2 sata dodati povrće, začiniti

07.

i zajedno pirjati oko 45 min; izvaditi kosti iz gotovog mesa, izrezati na ploške i ostaviti na toplome povrće začiniti solju, paprom i paprikom u prahu, staviti u posudu i na to položiti meso; posuti

08.

oko 1 3/4 h

09.

okruglice od krumpira ili krumpir kuhan u slanoj vodi.

žena.hr
20.4.2013.