oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati
Sastojci
Priprema
rastopiti i dobro popržiti meso sa svih strana; odliti pola masnoće
očistiti, izrezati na četvrtine, dodati i pirjati; od
doliti 125 ml (1/8 l) i ostaviti meso da se pirja; povremeno okrenuti, prelijevati umakom od pečenja i malo-pomalo nadomještati tekućinu koja ispari;
prepoloviti, izvaditi sjemenke, izvaditi bijele stijenke, oprati i izrezati na rezance;
nakratko potopiti u proključalu vodu, staviti u hladnu vodu, oguliti, prepoloviti, izrezati na ploške; nakon otprilike 1/2 sata dodati povrće, začiniti
i zajedno pirjati oko 45 min; izvaditi kosti iz gotovog mesa, izrezati na ploške i ostaviti na toplome povrće začiniti solju, paprom i paprikom u prahu, staviti u posudu i na to položiti meso; posuti
oko 1 3/4 h
okruglice od krumpira ili krumpir kuhan u slanoj vodi.