očistiti, zeleni dio oprati, ocijediti, sitno isjeckati, staviti sa strane; gomolj oprati, izrezati na tanke rezance;
Sastojci
0 kom 1 gomolj komorača (oko 200 g)
0 kom 1 crvenu papriku (oko 150 g)
0 kom 1-2 tikvice (oko 200 g)
0 kom 3 mlada luka
0 kom 4 kivija
0 kom 2 kivija
0 kom 1 žlicu orahova ulja 2 žlice limunova soka 2 žlice suhog (dry) sherryja 1 žličicu meda navrh noža cayenne-papra
0 kom 1 žumance 4 žlice slatkog vrhnja
0 kom sitno nasjeckani komorač
Priprema
01.
02.
prerezati popola, otkinuti peteljku, izvaditi sjemeke, odstraniti bijele stijenke, papriku oprati i izrezati na tanke rezance;
03.
odrezati vrhove, oprati, izrezati na tanke ploške;
04.
očistiti, skratiti tamnozeleni dio na otprilike 15 cm, oprati, izrezati na kolutiće;
05.
oguliti, izrezati na ploške sve sastojke složiti u zdjelu ili raspodijeliti na tanjuriće.
06.
Za umak
07.
samljeti, protisnuti kroz sito, dodati
08.
sve promiješati, dodati
09.
zajedno izmiješati, potom umiješati u umak, dodati sol i smiješati sa salatom
10.
posuti po salati i odmah poslužiti.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb