Gurmanska salata s umakom od kivija

Gurmanska salata s umakom od kivija

Sastojci

0 kom 1 gomolj komorača (oko 200 g)
0 kom 1 crvenu papriku (oko 150 g)
0 kom 1-2 tikvice (oko 200 g)
0 kom 3 mlada luka
0 kom 4 kivija
0 kom 2 kivija
0 kom 1 žlicu orahova ulja 2 žlice limunova soka 2 žlice suhog (dry) sherryja 1 žličicu meda navrh noža cayenne-papra
0 kom 1 žumance 4 žlice slatkog vrhnja
0 kom sitno nasjeckani komorač

Priprema

01.

očistiti, zeleni dio oprati, ocijediti, sitno isjeckati, staviti sa strane; gomolj oprati, izrezati na tanke rezance;

02.

prerezati popola, otkinuti peteljku, izvaditi sjemeke, odstraniti bijele stijenke, papriku oprati i izrezati na tanke rezance;

03.

odrezati vrhove, oprati, izrezati na tanke ploške;

04.

očistiti, skratiti tamnozeleni dio na otprilike 15 cm, oprati, izrezati na kolutiće;

05.

oguliti, izrezati na ploške sve sastojke složiti u zdjelu ili raspodijeliti na tanjuriće.

06.

Za umak

07.

samljeti, protisnuti kroz sito, dodati

08.

sve promiješati, dodati

09.

zajedno izmiješati, potom umiješati u umak, dodati sol i smiješati sa salatom

10.

posuti po salati i odmah poslužiti.

žena.hr
29.7.2013.