Gulrotkake (Norveški "mrkva kolač")

Gulrotkake (Norveški "mrkva kolač")

Sastojci

0 kom Za kolac:
0 kom 500 g sitno naribane mrkve
0 kom  
0 kom Glazura:
0 kom 500 gr secera u prahu
0 kom 100 gr maslaca
0 kom oko 200 g sira (ja sam koristila philadelfiju a moze i neki slican)
0 kom 2 zlicice cimeta
0 kom 1 pp
0 kom 2 solje brasna
0 kom 1.5 dl ulja
0 kom 1.5 solje secera kristalnog
0 kom 1 zlicica vanilija secera
0 kom 4 jaja
0 kom prstohvat soli

Priprema

01.

Jaja pjenasto umutiti sa secerom,v.secerom i soli ,nakon toga dodati ulje i cimet i promijesati .Kad smo ismijesali dodati brasno koje smo predhodno pomijesali s pp i umutiti pazeci da smijesa ostane pjenasta te dodati sitno naribanu mrkvu.

02.

U namazan lim uliti smjesu i staviti na caa. 180 C na 50 min (sve je od pecnice do pecnice ,najbolje cackalicom probat jeli gotovo :) )

03.

Glazura:

04.

Dobro izmutiti secer,maslac i sir i preliti preko hladnog kolaca .Ukrasiti po zelji ( ja sam na glazuru naribala malo cokolade :))

05.

U ovaj kolac mozete dodati i oraha i m. orascica, kako tko voli ,ja nisam dodavala nista samo sam "klasiku" napravila . A glazure ima kupiti i gotove koje su isto dobre :))

žena.hr
12.11.2009.