namočiti u
Sastojci
0 kom 5 g sušenih vrganja (1 vrećica)
0 kom vodi
0 kom 250 g rajčica
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 1/2 kg mesa od divljači (srna, jelen, divlja svinja)
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom 60 g mesnate slanine
0 kom 2 glavice luka 1 češanj češnjaka
0 kom 1/2 žličice majčine dušice sol, papar
0 kom 250 ml (1/4 l) mesne juhe 250 ml (1/4 l) tamnog piva
0 kom 1 vezicu peršina 1 lovorov list
0 kom 250 g šampinjona
Priprema
01.
02.
prema uputi na vrećici;
03.
kratko potopiti u vrućoj vodi, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, izrezati na kocke, odstraniti zeleni dio, te dodati u gulaš zadnjih 5 min i zagrijati iz gulaša izvaditi lovorov list i grančice peršina;
04.
umiješati, kratko prokuhati, posoliti i popapriti.
05.
oko 1 1/4 h
06.
okruglice od kruha, zelena salata.
07.
oprati pod hladnom tekućom vodom posušiti, izrezati na kocke;
08.
zagrijati;
09.
izrezati na kockice, popržiti na ulju, dodati meso i popržiti ga sa svih strana;
10.
očistiti i narezati na kockice, dodati mesu i zajedno pirjati; dodati
11.
uliti
12.
gljive oprati i dodati mesu;
13.
dodati; gulaš pirjati u poklopljenoj posudi;
14.
očistiti, oprati, razrezati i dodati u gulaš 15 min prije završetka pirjanja;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb