Gulaš od divljači s gljivama

Gulaš od divljači s gljivama

Sastojci

0 kom 5 g sušenih vrganja (1 vrećica)
0 kom vodi
0 kom 250 g rajčica
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 1/2 kg mesa od divljači (srna, jelen, divlja svinja)
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom 60 g mesnate slanine
0 kom 2 glavice luka 1 češanj češnjaka
0 kom 1/2 žličice majčine dušice sol, papar
0 kom 250 ml (1/4 l) mesne juhe 250 ml (1/4 l) tamnog piva
0 kom 1 vezicu peršina 1 lovorov list
0 kom 250 g šampinjona

Priprema

01.

namočiti u

02.

prema uputi na vrećici;

03.

kratko potopiti u vrućoj vodi, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, izrezati na kocke, odstraniti zeleni dio, te dodati u gulaš zadnjih 5 min i zagrijati iz gulaša izvaditi lovorov list i grančice peršina;

04.

umiješati, kratko prokuhati, posoliti i popapriti.

05.

oko 1 1/4 h

06.

okruglice od kruha, zelena salata.

07.

oprati pod hladnom tekućom vodom posušiti, izrezati na kocke;

08.

zagrijati;

09.

izrezati na kockice, popržiti na ulju, dodati meso i popržiti ga sa svih strana;

10.

očistiti i narezati na kockice, dodati mesu i zajedno pirjati; dodati

11.

uliti

12.

gljive oprati i dodati mesu;

13.

dodati; gulaš pirjati u poklopljenoj posudi;

14.

očistiti, oprati, razrezati i dodati u gulaš 15 min prije završetka pirjanja;

žena.hr
31.12.2015.