Bjelanjce sa prstohvatom soli istući u čvrsti snijeg. Postepeno dodavati šećer stalno miješajući kako bi se šećer otopio. Dodati žumanjke, mlijeko i ulje i dobro izmiješati. U posudivi izmiješati brašno, gris, kakao i prašak za pecivo pa prosijano dodati u bjelanjke. Smjesu izliti u namašćeni kalup, protresti i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta. U posudu uliti hladno mlijeko, dodati sadržaj vrećice kreme. Miješati srednjom brzinom oko 3 minute. U kremu umiješati razrađeni maslac. Donji dio biskvita staviti u kalup, premazati polovicom kreme, staviti drugu polovicu biskvita i premazati drugim dijelom kreme. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Maslac zagrijati na laganoj vatri dok se ne otopi. Maknuti s vatre, dodati čokoladu narezanu na komadiće. Miješati oko 3 minute. Pustiti da odstoji par minuta, promiješati pa glazurom preliti tortu i staviti hladiti.
Sastojci
0 kom SASTOJCI
0 kom 5 jaja
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 1 krema za kolače od čokolade
0 kom 50 g maslaca GLAZURA 50 g maslaca
0 kom 200 g čokolade za kuhanje
0 kom malo soli
0 kom 80 g šećera
0 kom 50 ml mlijeka 50 ml ulja
0 kom 100 g oštrog brašna
0 kom 50 g Grisa
0 kom 1 žlica kakaoa
0 kom 1 žličica praška za pecivo
0 kom KREMA
Priprema
01.