TOMATO SOUP:
Sastojci
0 kom TOMATO SOUP:
0 kom 1 L pasiranih rajčica (bolje ispadne s tetrapakom, nego s domaćim kuhanim sokom od rajčica)
0 kom maslac/margarin
0 kom 300 g pilećeg temeljca (2 podravkine kocke za juhu i 3 dL vode)
0 kom 1 čajna žličica šećera
0 kom 2-2,5 dL slatkog vrhnja
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom bosiljak
0 kom GRILLED CHEESE:
0 kom narezani tost-kruh
0 kom topljeni sir u listićima
Priprema
01.
02.
) zakuhaj temeljac, dodaj rajčice i ostavi poklopljeno da ključa 10 min
03.
) dodaj šećer i bosiljak
04.
) smanji na laganu vatru i umiješaj vrhnje i maslac, miješaj dok se ne otopi
05.
GRILLED CHEESE:
06.
Između dvije šnite kruha stavi dva listića topljenog sira, namaži maslacem vanjske strane kruha i kratko zapeci na tavi (po mogućnosti teflonskoj) s obje strane.
07.
Sve u svemu - vrlo je lako za napraviti, jako fino i ne baš zdravo (ali za ovo vrijedi povremeno zgriješiti). :D
08.
Amerikanci to jedu za ručak, ponekad još izlome krekere (Saltines, ako kome što znači) u juhu.
09.
Servira se kao što sam složila na slici - sendviči prerezani dijagonalno se umaču u juhu. A oduška s ukrašavanjem si slobodno dajte sami!
10.
Dobar tek! :)