Grčki složenac

Grčki složenac

Sastojci

0 kom Sastojci za tjesteninu
0 kom 150 g tjestenine
0 kom sol i papar
0 kom cimet
0 kom muškatni oraščić
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
0 kom Sastojci za umak
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom 1 žlica kukuruznog brašna
0 kom 25 g parmezana
0 kom 1 tučeno jaje
0 kom 1 bjelanjak
0 kom 50 g parmezana
0 kom 2 žlice mlijeka
0 kom Sastojci za meso
0 kom 350 g mesa (janjetine ili teletine)
0 kom 1 patlidžan, oguljen i narezan na kockice
0 kom 2 limenke pelata, ocijeđenih i usitnjenih
0 kom 1 luk, narezan na manje komadiće

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

02.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je te dodajte ostale sastojke za tjesteninu.

03.

U međuvremenu, u tavi ispecite meso. Umiješajte ostale sastojke za meso te držite na vatri još nekoliko minuta.

04.

U manjem loncu pomiješajte mlijeko i kukuruzno brašno. Držite na vatri dok se ne zgusne uz stalno miješanje te dodajte parmezan i jaje.

05.

U keramičku posudu za pećnicu stavite polovinu tjestenine sa ostalim sastojcima. Dodajte meso sa sastojcima, zatim ostatak tjestenine te na kraju umak.

06.

Pecite u pećnici oko 40 minuta.

žena.hr
20.7.2009.