-stavi skuhati 7 dcl mlijeka i dodati 8 žlica šečera
Sastojci
0 kom 1l mlijeka
0 kom 8 žlica sećera
0 kom 2 želatine
0 kom 20 dkg mljevenih napolitenki
0 kom 20 dkg -II- pettit keksa
0 kom 0.5l holle šlaga
Priprema
01.
02.
-sa 1dcl mlijeka namoči želatinu
03.
-poklopi i ostavi u hladnjaku najbolje cijelu noć
04.
-kada mlijeko prokuha dodati želatinu ( ja je prije rastopim)
05.
-krema se hladi 1.30-2.00h(dok se ne stisne)
06.
-u međuvremenu izlomiš kekse i pettit i napolitanke POSEBNO (Ja stavim u vrećicu i pređem oklagijom par puta) to staviš u posudu svaku zasebno
07.
-kad se krema ohladi...treba biti želasta, izradiš šlag i umješaš ga u kremu
08.
-kada sve izmiksaš tu kremu podjeliš na tri djela, jedan dio u pettit drugi u napolitanke, a trći neka ostane bijel
09.
-Kekse izmješaš sa kremom
10.
-A posudu u koju češ staviti tortu obložiš folijom, te u nju slažeš: 1.bijeli fil 2.napolitanke
11.
pettit