grčka torta

grčka torta

Sastojci

0 kom 1l mlijeka
0 kom 8 žlica sećera
0 kom 2 želatine
0 kom 20 dkg mljevenih napolitenki
0 kom 20 dkg -II- pettit keksa
0 kom 0.5l holle šlaga

Priprema

01.

-stavi skuhati 7 dcl mlijeka i dodati 8 žlica šečera

02.

-sa 1dcl mlijeka namoči želatinu

03.

-poklopi i ostavi u hladnjaku najbolje cijelu noć

04.

-kada mlijeko prokuha dodati želatinu ( ja je prije rastopim)

05.

-krema se hladi 1.30-2.00h(dok se ne stisne)

06.

-u međuvremenu izlomiš kekse i pettit i napolitanke POSEBNO (Ja stavim u vrećicu i pređem oklagijom par puta) to staviš u posudu svaku zasebno

07.

-kad se krema ohladi...treba biti želasta, izradiš šlag i umješaš ga u kremu

08.

-kada sve izmiksaš tu kremu podjeliš na tri djela, jedan dio u pettit drugi u napolitanke, a trći neka ostane bijel

09.

-Kekse izmješaš sa kremom

10.

-A posudu u koju češ staviti tortu obložiš folijom, te u nju slažeš: 1.bijeli fil 2.napolitanke

11.

pettit

žena.hr
20.4.2012.