Prije pripreme juhe, namačite grah 24 sata te ga ocijedite.
Sastojci
0 kom 1 šalica bijelog graha
0 kom 1 lovorov list
0 kom 1 veća mrkva, narezana na tanke ploške
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 3 svežnja celera, sitno nasjeckanog
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih
0 kom 100 ml maslinovog ulja
0 kom sol i papar
0 kom peršin
0 kom 5-6 šalica vode
Priprema
01.
02.
Nakon toga u 5-6 šalica vode stavite grah i lovorov list. Kuhajte na laganoj vatri 2 sata. Maknite lovorov list iz zdjele.
03.
Dodajte mrkvu, luk i celer te kuhajte na laganoj vatri još 30 minuta.
04.
Dodajte pelate, sol, papar i maslinovo ulje i kuhajte 30 minuta.
05.
Maknite sa vatre te kod posluživanja posipajte sa malo peršina.