Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte krumpir.
Sastojci
0 kom 500 g krumpira, narezanog na ploške
0 kom sol
0 kom 25 g naribanog parmezana
0 kom ulje
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 25 g brašna
0 kom 400 ml mlijeka
0 kom 100 g naribanog romano sira (ili nekog sličnog tvrdog sira)
0 kom malo sitno nasjeckanog luka vlasca
0 kom papar
0 kom 4-5 kriški pancete, narezanih na male komadiće
Priprema
01.
02.
U zdjelici za umak zagrijte malo ulja te 2-3 minute pržite luk. Posipajte brašno preko luka te postepeno dolijte mlijeko uz stalno miješanje. Držite na vatri 8-10 minuta ili dok se umak ne zgusne. Maknite sa vatre te dodajte malo soli, sir, luk vlasac, papar i pancetu.
03.
Malo namastite keramičku posudu za pećnicu te u nju rasporedite pola krumpir. Prelijte sa pola umaka, zatim dodajte ostatak krumpira te ostatak umaka.
04.
Posipajte sa parmezanom te pecite 30-35 minuta.