U tavi na ulju prepržite gljive u trajanju od 10 minuta. Dodajte češnjak, timijan i ružmarin te pržite još 1 minutu. Dodajte temeljac te pirjajte 20 minuta. Začinite solju i paprom i ohladite.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 250 ml vrhnja
0 kom 250 g shiitake gljiva, narezanih na male komadiće
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom timijan
0 kom ružmarin
0 kom sol i papar
0 kom 150 ml kokošjeg temeljca
0 kom 500 g krumpira, narezanog na ploške
0 kom 75 g naribanog parmezana
Priprema
01.
02.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
03.
Malo namastite vatrostalnu posudu za pećnicu te u nju naslažite 1/3 raspoloživog krumpira. Na krumpir stavite pola mješavine sa gljivama te posipajte sa 1/3 sira.
04.
Dodajte još jedan sloj krumpira, ostatak gljiva te još sira. Kao zadnji sloj dodajte preostalu 1/3 krumpira.
05.
Pomiješajte vrhnje sa malo soli i papra te prelijte preko krumpira.
06.
Prekrijte lagano sa folijom te pecite u pećnici oko 1 sat i 15 minuta.
07.
Maknite foliju te posipajte sa preostalim sirem.
08.
Pecite još 15 minuta.