Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 250 g cvjetova brokule
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 150 ml mlijeka
0 kom 125 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1 žlica maslaca, usitnjenog
0 kom 50 g mrvljenog ementalera
0 kom 1 žlica senfa
0 kom timijan
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom muškatni oraščić
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 500 g krumpira, narezanog na tanke ploške
0 kom 1 žlica brašna
Priprema
01.
02.
Pomiješajte prvih 6 sastojaka u većoj zdjeli. Posipajte solju i paprom te pomiješajte.
03.
Malo namastite vatrostalnu posudu. Naslažite trećinu krumpira te pola brokule. Dodajte još jedan sloj krumpira, ostatak brokule te na vrh preostali krumpir. Posipajte sa još malo soli.
04.
U manju zdjelicu stavite brašno. Polako dolijte mlijeko uz stalno miješanje. Dolijte temeljac. Prelijte preko krumpira te na vrh rasporedite maslac.
05.
Pecite u pećnici 1 sat. Posipajte sa sirom te pecite još 20-25 minuta.