Skuhajte krumpir i pričekajte da se malo ohladi.
Sastojci
0 kom 500 g krumpira
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 1 žlica brašna
0 kom 250 ml mlijeka
0 kom malo muškatnog oraščića
0 kom malo crvene paprike
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 30 g krušnih mrvica
0 kom 1 sitno nasjeckani ljubičasti luk
0 kom malo mrvljenog parmezana
Priprema
01.
02.
U međuvremenu u manjoj zdjelici otopite maslac. Dodajte brašno i držite na vatri 2-3 minute uz stalno miješanje. Postepeno dolijte mlijeko i držite na vatri još 7-8 minuta uz stalno miješanje. Maknite umak sa vatre te umiješajte muškatni oraščić i crvenu papriku.
03.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslacom premažite vatrostalnu posudu. Krumpir narežite na tanke ploške.
04.
U vatrostalnu posudu naslažite pola krumpira i pola luka. Ponovite sa drugom polovicom krumpira i luka. Preko toga prelijte umak.
05.
Pomiješajte krušne mrvice, ljubičasti luk i parmezan u maloj zdjelici te posipajte preko umaka.
06.
Pecite u pećnici 20 minuta.