Gratinirana cvjetača,brokula i krumpir

Gratinirana cvjetača,brokula i krumpir

Sastojci

0 kom 2-3 krumpira srednje veličine
0 kom 1 mala cvjetača
0 kom 1 mala brokula
0 kom 1 kuglica mozzarelle
0 kom 100g sira(edamer,gauda i sl.)
0 kom sol
0 kom za gratiniranje :
0 kom 2-3 jaja
0 kom 2-3 velike žlice millerama(a može i vrhnje za kuhanje)

Priprema

01.

Krumpir oguliti i narezati na ploške oko 0,5 cm.kuhati u posoljenoj vodi oko 10ak minuta.

02.

Odvojiti cvjetove cvjetače i staviti ih u kipuću slanu vodu i nakon 5-6 minuta dodati cvjetove brokule.kuhati još 3-4 minute te pažljivo procijediti pazeći da se ne raspadnu,

03.

ocijediti i krumpir.

04.

Na dno maslacem namazane posude složiti ploške krumpira.Na njih nasječi mozzarellu i staviti cvjetaču i brokulu,

05.

po njima posuti naribani sir.

06.

Sve to preliti gratanom koji smo napravili tako da smo smutili jaja i milleram.

07.

Peći na 180°C oko 30 minuta(dok lijepo ne porumeni).

žena.hr
29.9.2010.