Tijesto
Sastojci
Priprema
Maslac u komadićima pomiješati sa sastojcima sa dodatkom 2 jušne žlice vode. Brzo oblikovati tijesto i umotano ostaviti pola sata u hladnjak.
Lim za tart veličine 24-26 cm premazati maslacem pa staviti tijesto. vratiti u hladnjak dok nepripremimo smjesu od badema.
Maslac i šećer izmiješati kremasto pa dodati ostale sastojke i ostavimo sa strane dok ne pripremimo jabuke.
U zdjelu sa hladnom vodom i 2 južne žlice soka od limuna gulimo jabuke u spiralu i tako oguljene sve jabuke motamo u oblik puža kako bi smo oblikovali ruže. Mali ili velike, po želji. Ako se spirale prekinu, jednostavno one duže omotamo oko kraćih.
Malo ocijedi o pred samo stavljanje u predhodno pripremljenu kremu koju smo izlili na pripremljeno tijesto. Malo utisnemo i pečemo na vrućem zraku u zagrijanoj pećnici oko 30 min na 160 stupnjeva.
Dobro ohladiti i posuti sa cimetom