Grah s janjetinom i kobasicama

Grah s janjetinom i kobasicama

Sastojci

0 kom 250 g bijeloga graha
0 kom 1 l hladne vode
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom Prilog:
0 kom 750 g janjeće plećke
0 kom 250 g luka
0 kom 1 žličicu ružmarina
0 kom 4 žlice ulja
0 kom sol, papar
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom oko 500 g oguljene rajčice (iz limenke)
0 kom paprom

Priprema

01.

namočiti 12-24 sata u

02.

u istoj vodi kuhati grah oko 35 min na laganoj vatri u poklopljenom loncu, skidati pjenu;

03.

očistiti, protisnuti, dodati jelu po potrebi dosoliti.

04.

oko 1 1/2 h

05.

baguette, zelena salata.

06.

oprati pod hladnom tekućom vodom, osušiti, odvojiti meso od kosti i izrezati ga na kocke;

07.

očistiti, narezati na veće kocke;

08.

usitniti u mužaru;

09.

zagrijati u tavi i na njemu prepeći meso, dodati luk i ružmarin te kratko vrijeme pirjati;

10.

dodati; postepeno dolijevati vodu u kojoj se kuhao grah;

11.

očistiti, protisnuti, dodati mesu te pirjati oko 15 min u poklopljenoj tavi dodati ocijeđeni grah;

12.

zajedno sa sokom (rajčice malo zgnječiti) umiješati u juhu, začiniti

13.

i poklopljeno pirjati oko 1 sat;

žena.hr
18.9.2013.