namočiti 12-24 sata u
Sastojci
0 kom 250 g bijeloga graha
0 kom 1 l hladne vode
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom Prilog:
0 kom 750 g janjeće plećke
0 kom 250 g luka
0 kom 1 žličicu ružmarina
0 kom 4 žlice ulja
0 kom sol, papar
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom oko 500 g oguljene rajčice (iz limenke)
0 kom paprom
Priprema
01.
02.
u istoj vodi kuhati grah oko 35 min na laganoj vatri u poklopljenom loncu, skidati pjenu;
03.
očistiti, protisnuti, dodati jelu po potrebi dosoliti.
04.
oko 1 1/2 h
05.
baguette, zelena salata.
06.
oprati pod hladnom tekućom vodom, osušiti, odvojiti meso od kosti i izrezati ga na kocke;
07.
očistiti, narezati na veće kocke;
08.
usitniti u mužaru;
09.
zagrijati u tavi i na njemu prepeći meso, dodati luk i ružmarin te kratko vrijeme pirjati;
10.
dodati; postepeno dolijevati vodu u kojoj se kuhao grah;
11.
očistiti, protisnuti, dodati mesu te pirjati oko 15 min u poklopljenoj tavi dodati ocijeđeni grah;
12.
zajedno sa sokom (rajčice malo zgnječiti) umiješati u juhu, začiniti
13.
i poklopljeno pirjati oko 1 sat;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb