U zdjelici pomiješajte temeljac, češnjak, đumbir, sojin umak i šećer. U drugoj zdjelici dobro promiješajte škrob i vodu te dodajte u prvu zdjelicu. Goveđe meso umočite u umak te ocijedite.
Sastojci
0 kom 250 g goveđeg mesa, narezanog na manje trakice
0 kom 150 ml kokošjeg temeljca
0 kom 2 šalice kuhane riže
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 1 žlica đumbira, sitno nasjeckanog
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 2 žličice smeđeg šećera
0 kom 1 žlica škroba
0 kom 1 žlica vode
0 kom po 1 zelena, crvena i žuta paprika, narezane na manje komadiće
0 kom 2 luka, narezana na manje komadiće
Priprema
01.
02.
U woku ili tavi zagrijte ulje te pržite govedinu nekoliko minuta dok ne poprimi smeđu boju.4. Dodajte paprike, luk i umak te držite na vatri 4-5 minuta dok se umak ne zgusne.
03.
Poslužite sa rižom.